Eftervård

Med rätt eftervård kommer din behandling att hålla längre och vara till glädje under lång tid!

Hur länge färgen håller beror på flera faktorer, huden, färgtyp, tryck och ifyllning under första och andra handen, hälsotillstånd, läkemedel särskilt hormonbehandlingar, behandlingar som utförts tidigare.

En annan faktor som påverkar hur länge färgen håller är VÅRD efter behandlingen. Det händer ofta att personer som inte följer råden kommer till den första obligatoriska korrigeringen med hårstrån som bleknade och försvann.

Vi rekommenderar att Du gör en INSTRUKTION FÖR EFTERVÅRD. Efter behandlingen under de första 4 dagarna bör Du ofta applicera kräm samt tvätta ögonbryn. Konkret betyder det att ett tunt lager av kräm med E-vitamin (får inte innehålla antibiotika eller kortikosteroider) appliceras var 2-3 timmar (med bomullspad eller bomullspinne) och tvättas med micellärt vatten eller tvål som inte inehåller kemikalier. MAN BÖR INTE RÖRA ÖGONBRYNEN MED HÄNDERNA!

Om man väljer fet kräm som inte är bra för huden kan det leda till att färgen helt eller delvis försvinner. Första dagarna efter behandlingen kan huden vara öppen, om Du applicerar kräm med fingrarna och kan det orsaka allergi på grund av smutsiga händer och sårskorpor kan uppstå, i vissa fall kan färgen ändras till röd på grund av bakterier och smutsiga händer.

Det är ofta att kunder använder krämer som en familjemedlem använt till tatueringar, även det kan  leda till infektion. Slutsatsen är att Du måste applicera sina krämer för uteslutande eget bruk och under de första dagarna applicera krämen enbart med bomullspinne eller bomullspads.

Efter 4 dagar, och följande period kan man applicera kräm på morgonen och kvällen och naturligtvis baddar som beroende på hud men i de flesta fall ska man fortsätta med den rutinen under följande 10 dagar. Medan huden regenereras bör man applicera kräm och tvätta den med vatten.

Försiktighetsåtgärder

Undvik solljus och solarium, bastu, och överdriven svettning, använd inte makeup eller kemiska behandlingar direkt på ögonbryn, undvik poolbad och träning under de första 5-10 dagarna.

Konsultation